Risotto met paprika, geitenkaas en waterkers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 rode ui
- 2 stuk(s) Puntpaprika
- 100 g Buche fraiche geitenkaas
- 4 takje(s) Waterkers
In Huis
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Paprikapoeder
- 300 g Arborio rijst
- 800 ml Groentebouillon
- naar smaak Peper
Recept stappen
- Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn.
- Snij de paprika in stukjes.
- Haal de blaadjes van de water kers.
- Verwarm de bouillon.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de ui aan tot hij zacht wordt.Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut mee. Voeg de paprika toe en bak nog 8 minuten. Voeg het paprikapoeder en de rijst toe. Laat 2 minuten bakken en schenk er dan een pollepel hete bouillon bij en roer tot de bouillon is opgenomen. Giet er weer een pollepel bouillon bij en roer. Ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duur ca. 20 minuten.
- Brokkel de geitenkaas erdoor, bestrooi met wat peper en roer. Doe het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Voeg de blaadjes waterkers toe en roer door.
- Serveer direct.