Risotto met groene groenten, mascarpone, citroen en kappertjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 3 stengel bleekselderij
- 2 stuks prei
- 300 gram Blue Japonrijst
- 1 stuks citroenrasp
- 200 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 50 gram Kinderdijker belegen
- 0.5 bakje mascarpone
- kneepje citroensap
- 2 el kappertjes
In Huis
- 1000 ml water
- 2 stuks bouillonblokje
- olie om te bakken
- 2 teentje knoflook
- scheut witte wijn (optioneel)
- 2 stuks laurierblaadje
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Verwarm olie in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui.
- Snij de bleekselderij in halve maantjes en voeg toe. Snij de prei in halve ringen en was goed. Hak de knoflook fijn. Voeg alles toe en bak even mee.
- Voeg de Blue Japonrijst toe en schep goed om, zodat alle korrels bedekt zijn met olie. Blus af met een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat.
- Rasp de citroen en voeg samen met de laurier bij de rijst in de pan. Herhaal het toevoegen van de bouillon steeds als het vocht is opgenomen tot de rijst gaar is in ca. 20 minuten. De risotto hoort, als hij klaar is, nog een beetje een bite te hebben en flink smeuïg te zijn.
- Haal de blaadjes van de Nieuw Zeelandse spinazie af. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) en snij de dunnere stelen in stukjes. Voeg alleen de steeltjes toe. Het blad komt later! Rasp de kaas.
- Verwijder de laurier. Voeg het blad van de spinazie toe en laat slinken. Roer de mascarpone door de risotto. Breng op smaak met zout, peper en een goede kneep citroensap. Garneer met de kappertjes en kaas.