Risotto met gerookte zalm, prei en waterkers
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks venkel
- 200 gram wortelpeterselie
- 300 gram Blue Japonrijst
- 1 stuks citroen
- 1 stuks prei
- 80 gram waterkers
- 200 gram gerookte zalm
In Huis
- 2 blokje (voor 500 ml) groente- (of vis)bouillon
- 1200 ml water
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de sjalot, fruit zachtjes in een afdekbare wok, voeg wat zout toe. Snij de venkel in kleine stukjes, voeg toe. Schil en snij de wortelpeterselie in kleine blokjes van 0.5 cm, voeg toe. Voeg de blue japonrijst toe en schep om tot de korrels glazig zijn.
- Rasp de citroenschil (hou apart).
- Blus de risotto af met een kneepje citroensap. Voeg de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden.
- Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in dunne ringen. Roer door de risotto. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nieuwe bouillon toe. De risotto mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
- Verwijder alleen echt dikke stelen van de waterkers. Hou wat mooie blaadjes apart voor garnering. Hak de rest grof.
- Snij de gerookte zalm in dunne reepjes.
- Draai, als de rijst gaar maar nog wel een beetje nattig is, het vuur uit. Schep de waterkers erdoor en vervolgens voorzichtig de zalm en citroenrasp. Breng op smaak met peper en zout. Voeg nog een flinke scheut olijfolie extra vierge toe. Dek af en laat een paar minuten staan.
- Garneer de risotto met de achtergehouden waterkers en serveer.