Risotto met gerookte zalm en prei
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks venkel
- 300 gram Blue Japonrijst
- 1 stuks prei
- 80 gram waterkers
- 200 gram gerookte zalm
In Huis
- 2 blokje (voor 500 ml) groente- (of vis)bouillon
- 1200 ml water
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de sjalot, fruit tot glazig in een afdekbare wok. Snij de venkel in stukjes en bak een minuutje mee.
- Voeg de blue japonrijst toe en schep een paar keer om. Blus de korrels af met een kneepje citroensap. Voeg de helft van de bouillon toe. Dek af en kook zachtjes. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden.
- Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in dunne ringen. Roer door de risotto. Voeg steeds als de bouillon is opgenomen nieuwe bouillon toe. De risotto mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
- Verwijder alleen echt dikke stelen van de waterkers. Hou wat mooie blaadjes apart voor garnering. Hak de rest grof.
- Snij de gerookte zalm in dunne reepjes.
- Draai, als de rijst gaar is maar nog wel een beetje nattig, het vuur uit. Roer de waterkers erdoor en vervolgens voorzichtig de zalm. Breng op smaak met peper en zout en een scheut olijfolie extra vierge.
- Garneer de risotto met de achtergehouden waterkers en serveer.