Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Romanesco steaks met kappertjesdressing en risotto met venkel en Nieuw-Zeelandse spinazie

  • Totale tijd minuten
Broccoli steaks met kappertjesdressing en risotto met tuinbonen en Nieuw-Zeelandse spinazie | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks romanesco bloemkool
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks venkel
  • 300 gram Blue japonrijst
  • 2 el kappertjes
  • 2 el peterselie
  • 300 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
  • 125 gram Weerribben overjarige kaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teentje knoflook
  • 1000 ml water (voor de bouillon)
  • 2 blokje groentebouillon
  • scheut witte wijn (optioneel)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 1 klontje boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet de romanesco op de stronk en snij in plakken van ca. 1,5 cm. Verdeel de plakken (en afgevallen roosjes) over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en leg de knoflook (in de schil) tussen. Bak de steaks in ca. 20 min. beetgaar.
  3. Bereid met behulp van de waterkoker de bouillon voor.
  4. Verwarm olie in een pan met dikke bodem. Snipper en fruit de ui. Snij de venkel in kleine stukjes, voeg toe en bak even mee. Voeg de blue japonrijst toe en schep goed om, zodat elke korrel bedekt is met olie. Blus af met een scheutje witte wijn als je dat in huis hebt. Voeg vervolgens zoveel bouillon toe dat de rijst net onder staat. Voeg steeds een nieuwe soeplepel bouillon toe als het vocht is opgenomen. Ga daarmee door tot de rijst gaar is in ca. 20 minuten. De risotto hoort, als hij klaar is, nog een beetje een bite te hebben en smeuïg te zijn.
  5. Maak de dressing. Hak de kappertjes grof en de peterselie fijn. Meng met de olijfolie extra vierge, citroensap en mosterd. Druk de gepofte knoflook uit de schil en meng door de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwijder de dikkere stelen van de Nieuw-Zeelandse spinazie (die zijn taai, de dunnere kan je wel eten). Rasp de kaas.
  7. Roer een klont boter en de helft van de geraspte kaas door de risotto, meng de spinazie erdoor. Serveer met de rest van de kaas en de steaks er los bij. Serveer de steaks met de kappertjesdressing.