Risotto met 5 zomergroenten en overjarige kaas van Mulder
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks witte ui
- 3 stengels bleekselderij
- 300 gram Blue Japonrijst
- 300 gram rode puntpaprika
- 400 gram gekleurde tomaatjes
- 1 stuks courgette
- 120 gram Mulder overjarige kaas
- 1 zakje waterkers
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- scheut of kneepje witte wijn of citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
- Verhit olie in een afdekbare wok of kookpan. Snipper de ui, snij de bleekselderij in stukjes en fruit samen een paar minuten. Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met wat zout.
- Voeg de rijst bij de zachte ui. Schep om tot de korrels glazig zijn. Blus af met een kneepje citroensap of een restje witte wijn. Voeg een soeplepel bouillon toe. Laat zachtjes koken en voeg steeds als het vocht is opgenomen wat bouillon toe. De rijst heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Ze mag nog wat vochtig blijven en de bouillon hoeft niet op.
- Snij de puntpaprika in dunne reepjes. Halveer de tomaatjes. Leg samen in een ovenschaal. Besprenkel goed met olie, peper en zout. Bak ca. 10 minuten in de oven.
- Verwarm olie in een koekenpan. Snij de courgette in blokjes van 1 cm. Wacht tot de pan goed heet is en bak de courgetteblokjes ca. 5 minuten tot ze bruin en beetgaar zijn. Schud af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
- Rasp de kaas. Zet de helft in een bakje op tafel. De rest gaat straks door de risotto.
- Draai als de rijst gaar is, maar nog wel een beetje nattig, het vuur uit en roer de overige kaas erdoor. Breng op smaak met peper. Dek af en laat even staan.
- Verwijder alleen de dikkere stelen van de waterkers. Roer het merendeel door de risotto en hou wat achter voor garnering. Schep de courgette voorzichtig door de risotto en verdeel de paprika en tomaat eroverheen. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en garneer met de overige waterkers.