Rillettes op toast met witlof peersalade
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Campagnebol
- 3 stronk(en) Witlof
- 1 stuk(s) Uien
- 2 stuk(s) Appel
- 2 pakje(s) Rillettes
In Huis
- 15 g Bladpeterselie
- 1 el Oregano
- 100 g Walnoten, gepeld
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 el Rode wijnazijn
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 170 graden om de campagnebol straks in te bakken (15-20 minuten).
- Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Snij de witlof in stukjes van ongeveer 2 cm.
- Snij de ui in zo dun mogelijke ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snij de appel in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn, de oregano grof en de walnoten grof.
- Maak eerst de salade. Klop een dressing van de olie, azijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Doe het witlof in een grote schaal en meng met de peterselie, oregano, appel en ui. Schenk de dressing erover. Meng alles goed. Strooi de walnoten er over.
- Rooster het brood en beleg met een flinke pluk rillettes. Zet kort onder de grill zodat het vet in de rillettes een beetje kan smelten. Serveer met de salade.