Skip to main content

Rijstschotel met paddenstoelen en merguez

Lam

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 4 stuk(s) merguezworstjes
  • 4 el fijngehakte peterselie

In Huis

  • 700 ml groente- of kippenbouillon
  • 300 g sushi rijst
  • 1 el sojasaus
  • 2 el plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 175° C.
  2. Maak 700 ml aan kippen- of paddenstoelenbouillon met behulp van de waterkoker.
  3. Verwarm de helft van de olie in pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en laat deze 3 minuten zachtjes bakken.
  4. Schenk de bouillon en de sojasaus erbij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de rijst ongeveer 20 minuten verder garen op heel laag vuur, totdat al het vocht geabsorbeerd is.
  5. Maak in de tussentijd de paddenstoelen. Borstel ze schoon. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen ongeveer 8 minuten totdat ze mooie bruine randjes hebben. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Leg op een bord zodat ze niet verder garen.
  6. Haal de merguez uit hun vel en breek in stukken. Bak de merguez in de overgebleven olie. Zorg dat je ze met een vork een beetje uit elkaar trekt en los bakt, maar het moet niet zo fijn als gehakt worden. Bak totdat de stukjes bruine randjes krijgen.
  7. Doe nu de paddenstoelen weer in de pan bij de merguez. Bak samen 1 minuut.
  8. Schep het mengsel voorzichtig door de rijst.
  9. Doe in een ovenschaal en dek af met een deksel of aluminiumfolie. Laat 30 minuten in de oven bakken.
  10. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan met het deksel/folie erop. Trek dan de rijst los met een vork.
  11. Bestrooi met peterselie en serveer.