Rijstbowl met currieworstjes en sperziebonen
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Kalfsbraadworst
- 2 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Rode peper
- 2 takje(s) Basilicum
In Huis
- 150 g Sperziebonen
- 2 el Zonnebloemolie
- 1 tl Komijnpoeder
- 1 tl Korianderpoeder
- 1 tl Koenjit
- 2 teentje(s) Knoflook
- 200 ml Kokosmelk
- 1 tl Lichtbruine suiker
- 350 g Rijst
Recept stappen
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Stoom of kook de boontjes in water met wat zout beetgaar in ca. 8 minuten.
- Kook de worstjes zachtjes 10 minuten in een pan met wat water. Laat afkoelen en snij in grove stukken.
- Verhit de olie in een pan en bak de uien 5 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook, komijn, koriander, koenjit en de rode peper toe en bak ca. 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de suiker, bonen en stukken worst toe en kook nog 2 minuten. Roer er de basilicum door.
- Schep de rijst in kommen. Schep er de worst met saus over en serveer.