Rijst met paksoi, oesterzwammen en cashewnoten in Chinese dressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram basmatirijst wit
- 300 gram oesterzwammen
- 1 el gember (geraspte)
- 1 rode peper
- 2 struiken paksoi
- 4 stuks lente-ui
- 4 eieren
- 150 gram cashewnoten
In Huis
- 250 ml water
- 1 bouillonblokje
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el sojasaus
- 1 el rijstwijn/mirin
- 1 el sesamolie
Recept stappen
- Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml gezouten water pp en breng aan de kook. Kook zachtjes (liefst met behulp van een vlamverdeler) in ca. 10 minuten gaar en droog.
- Zet een pannetje met de aangegeven hoeveelheid water met bouillonblokje op.
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
- Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Snij de rode peper in stukjes.
- Spoel de paksoi af. Verwijder het kontje en snij in kwarten. Snij de lente-ui in stukken van ca. 3 cm.
- Verhit de zonnebloemolie in een wok en fruit de gember en rode peper even aan. Voeg dan de oesterzwammen toe en roerbak in ca. 3-4 minuten op hoog vuur bruin.
- Voeg dan de oesterzwammen toe en roerbak in ca. 3-4 minuten op hoog vuur bruin.
- Voeg op het laatst de knoflook toe. Schud om en leg de paksoi en lente-ui op de oesterzwammen. Voeg de sojasaus, de rijstwijn/mirin en de sesamolie samen met de bouillon toe en laat op hoog vuur in enkele minuten slinken met de deksel op de pan (heb je geen rijstwijn/mirin, los dan een beetje suiker op in witte wijnazijn).
- Hak de cashewnoten grof en zet op tafel.
- Serveer de rijst met de groenten. Laat iedereen zelf cashewnoten naar smaak toevoegen.