Rijst met mozzarella, gebakken bospaddenstoelen en basilicumzout
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 8 blaadje(s) Basilicum
- 2 bol(len) Mozzarella
- 1 bakje(s) Kastanje champignons
In Huis
- 1 tl Zeezout
- 350 g Witte rijst
- 50 g Boter
- 100 g Parmezaanse kaas
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Wrijf de 8 blaadjes basilicum samen met het zout fijn in de vijzel en zet apart.
- Bereid de rijst voor. Breng drie liter water met wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de rijst al dente is. Dit duurt ca. 15 minuten. Roer tijdens het koken een paar keer rustig door.
- Snij de boter in blokjes. Rasp de mozzarella grof of snij hem in kleine blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
- Bak de champignons in de olijfolie tot ze een bruin randje krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de rijst af en roer er de mozzarella door tot deze smelt en draden trekt. Roer er dan de Parmezaanse kaas door totdat deze zich aan de rijst hecht. Roer er de boter en als laatste wat basilicumblaadjes naar smaak door.
- Serveer onmiddellijk samen met de champignons. Bestrooi met het basilicumzout.