Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rijst met mozzarella, gebakken bospaddenstoelen en basilicumzout

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
De Krat 20180830 Overzicht

Ingrediënten

In de box

  • 8 blaadje(s) Basilicum
  • 2 bol(len) Mozzarella
  • 1 bakje(s) Kastanje champignons

In Huis

  • 1 tl Zeezout
  • 350 g Witte rijst
  • 50 g Boter
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Wrijf de 8 blaadjes basilicum samen met het zout fijn in de vijzel en zet apart.
  2. Bereid de rijst voor. Breng drie liter water met wat zout aan de kook en voeg de rijst toe. Roer goed door. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de rijst al dente is. Dit duurt ca. 15 minuten. Roer tijdens het koken een paar keer rustig door.
  3. Snij de boter in blokjes. Rasp de mozzarella grof of snij hem in kleine blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas.
  4. Bak de champignons in de olijfolie tot ze een bruin randje krijgen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de rijst af en roer er de mozzarella door tot deze smelt en draden trekt. Roer er dan de Parmezaanse kaas door totdat deze zich aan de rijst hecht. Roer er de boter en als laatste wat basilicumblaadjes naar smaak door.
  6. Serveer onmiddellijk samen met de champignons. Bestrooi met het basilicumzout.