Rijst met Midden-Oosterse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met spaghettipompoen
Lam, Kalf, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks spaghettipompoen
- 100 gram appel
- 100 gram ui
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 2 stuks rode puntpaprika
- 30 gram koriander
In Huis
- 1 tl baharat kruiden
- olie om te bakken
- 300 gram (basmati)rijst
- 4 teen knoflook
- 2 tl gemalen kardemom
- 2 tl kurkumapoeder
- 400 ml passata
- 120 ml (ca.) water
- 1 tl zout voor de saus
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de spaghettipompoen, verwijder de zaden. Bestrooi de binnenkant met peper en zout. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork een paar keer in de schil. Schuif in de oven voor ca. 20-25 min.
- Schil de appel en pel de ui. Rasp van de appel en ui ca. 100 gram (bij 4p) in een vergiet. Druk het vocht eruit en kneed de appel en ui met (witte) peper en de baharat kruiden door het gehakt. Draai balletjes, iets kleiner dan een pingpongbal. Braad aan in wat olie in een stoofpan, schud af en toe om.
- Zet de rijst op in dubbel zoveel water met zout en kook zachtjes volgens aanwijzingen op de verpakking gaar en droog.
- Snij de paprika in stukjes. Hak de knoflook. Voeg beide, samen met de gemalen kardemom en kurkumapoeder bij de balletjes als ze zijn dichtgeschroeid en bak een paar minuutjes mee tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de passata toe en de aangegeven hoeveelheid water en zout.
- Hou wat korianderblaadjes apart ter garnering. Hak de rest fijn (incl. steeltjes) en voeg bij de tomatensaus.
- Haal de pompoen uit de oven en check met behulp van een vork of het vruchtvlees makkelijk loslaat. Proef even, het mag nog een beetje bite hebben. Haal het vruchtvlees los en roer door de rijst. Serveer de saus er royaal overheen. De spaghettipompoen is heel neutraal van smaak maar neemt daardoor heel goed de smaak van de saus op, heerlijk!