Rijst-groentebowl met sinaasappel-gemberdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Zoete aardappel
- 200 g Broccoli
- 1 stuk(s) Komkommer
- 2 stuk(s) Tomaten
- 2 tl Geraspte gember
- 1 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 400 g Bruine rijst
- 100 ml Olijfolie (extra vierge)
- 1 stuk(s) Knoflook
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Sinaasappelrasp
- 2 el Sinaasappelsap
- 3 el Citroensap
- 2 tl Honing
- naar smaak Sesamzaad
Recept stappen
- 1. Bereid de bruine rijst volgens gebruiksaanwijzing. Stoom de broccoli gaar.
- 2. Snij de zoete aardappel in plakjes van 3 mm. Besmeer ze met wat olijfolie en grill ze om en om beetgaar en met mooie bruine streepjes.
- 3. Snij de komkommer in blokjes en de tomaten in stukken. Rasp de gember en de knoflook. Meng een dressing van de olijfolie, gember, knoflook, mosterd, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, citroensap en de honing.
- 4. Verdeel de rijst over 4 grote kommen. Verdeel er de broccoli, zoete aardappel, komkommer en tomaten over. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met ringetjes lente-ui en wat sesamzaad.
- Ook lekker met wat kikkererwten, bonen, linzen of een vleesvervanger!