Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en pitabrood
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks aubergine
- 500 gram zomerpostelein
- 500 gram cherrytomaatjes
- 2 potje kikkererwten
- 20 gram koriander
- 1 bakje zwarte olijven
- 4 stuks pitabrood volkoren
In Huis
- 4 teen knoflook
- 0.5 tl zout
- olie om te bakken
- mespuntje chilivlokken (optioneel)
Recept stappen
- Pers de knoflook in een kommetje en druk het zout m.b.v. een vijzel of lepeltje door de knoflook. Zet weg.
- Snipper de sjalot. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snij de aubergine in kleine blokjes van max. 1 cm en voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en bak tot zacht en bruin.
- Verwijder alleen de dikke/taaie stelen van de zomerpostelein. Was indien nodig m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof. Halveer de cherrytomaatjes.
- Voeg, als de aubergine wat zacht is geworden, de zomerpostelein toe. Laat slinken. Roer de knoflook-zout pasta erdoor. Voeg de tomaatjes toe. Laat ca. 8 minuten afgedekt pruttelen.
- Giet de kikkererwten af en roer door de stoof. Hak de koriander fijn (incl. dunne steeltjes). Halveer de olijven.
- Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de grill van de oven.
- Voeg de koriander en olijven bij de stoof. Breng op smaak met een chilivlokje (optioneel), zout en peper.
- Serveer de Rijliya met het pitabrood.