Rijliya (zomerpostelein stoof) met kikkererwten, olijven en landbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 0.5 stuks landbrood
- 500 gram zomerpostelein
- 3 stuks tomaat
In Huis
- 4 tenen knoflook
- 0.5 tl zout
- 1 stuks ui
- olie om te bakken
- naar smaak chilivlokken
- 1.5 blik kikkererwten
- 20 gram koriander
- 1 bakje Kalamata olijven (of zwarte)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk het zout m.b.v. een vijzel of lepeltje door de knoflook. Zet weg.
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes glazig. Snij de aubergine in kleine blokjes van max 1 cm en voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en bak onder af en toe roeren.
- Bak het brood af in 8-10 minuten.
- Spoel de zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak grof. Verwijder eventueel alleen de dikste delen van de steel als je wil, al zijn ze wel eetbaar hoor!
- Voeg, als de aubergine wat zacht is geworden, de zomerpostelein toe en roer om tot geslonken. Roer de knoflook met zout erbij. Snij de tomaten in hele kleine stukjes en voeg toe. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven.
- Giet de kikkererwten af en roer door de stoof. Hak de koriander (ook de steeltjes) fijn en voeg samen met de olijven toe. Roer als je dat lekker vindt nog wat chilivlokken erdoor. Serveer de Rijliya met het brood.
- NB. In het oorspronkelijke gerecht zit geen aubergine. Dat hebben wij toegevoegd zodat er genoeg groenten in het gerecht zitten.