Rigatoni met aubergine, tomatensaus en burrata
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 aubergines
In Huis
- 400 gram rigatoni
- 4 el olijfolie, extra vierge
- 3 tenen knoflook
- 600 gram gepelde tomaten
- 100 gram burrata
- naar smaak verse basilicum
Recept stappen
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
- Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes 2 minuten aan.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Knijp de knoflook erboven uit en bak samen 4 minuten.
- Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur naar half en laat de saus nog ca. 5 min. zachtjes koken.
- Scheur 100 g burrata in stukjes en doe in de saus. Laat smelten.
- Check op peper en zout. Meng de saus met de pasta.
- Verdeel over 4 borden en serveer met de rest van de burrata in stukken en wat vers basilicumblad erover.