Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Rigatoni met aubergine, tomatensaus en burrata

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 2 aubergines

In Huis

  • 400 gram rigatoni
  • 4 el olijfolie, extra vierge
  • 3 tenen knoflook
  • 600 gram gepelde tomaten
  • 100 gram burrata
  • naar smaak verse basilicum
icon package

Recept stappen

  1. Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing al dente.
  2. Snijd de aubergines in blokjes van ca. 1 cm.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes 2 minuten aan.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Knijp de knoflook erboven uit en bak samen 4 minuten.
  6. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  7. Draai het vuur naar half en laat de saus nog ca. 5 min. zachtjes koken.
  8. Scheur 100 g burrata in stukjes en doe in de saus. Laat smelten.
  9. Check op peper en zout. Meng de saus met de pasta.
  10. Verdeel over 4 borden en serveer met de rest van de burrata in stukken en wat vers basilicumblad erover.