Ricottataart met bramen en aardbei-rabarber jam
Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks ei
- 3 el aardbei-rabarber jam
- 125 gram ricotta
- 1 bakje bramen
In Huis
- 50 gram boter
- 3 el suiker
- 0.5 tl vanille extract
- 90 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix in een keukenmachine de boter samen met de suiker romig.
- Meng de eieren er een voor een door.
- Schenk het vanille extract en de aardbei-rabarber jam erbij. Mix de ricotta erdoor.
- Mix de bloem samen met het bakpoeder en een snufje zout door het boter-ricotta beslag.
- Vet een taartvorm in met een beetje boter en schenk het beslag er in.
- Verdeel de bramen gelijkmatig over het beslag.
- Plaats de taart voor ongeveer 45 minuten in de oven totdat deze gaar en goudbruin is.
- Haal de taart uit de oven en laat een beetje afkoelen.
- Verwijder de vorm, snij de taart in puntjes en serveer.
- Gebruik een kleine taartvorm.