Ribollita van CoCo met ciabatta en sla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Ciabatta (bruin)
- 2 blikje(s) Ribollita van Coco
- 1 krop(pen) Sla
- 150 g Peen
- 200 g Bleekselderij
- 50 g Jonge kaas
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- tl Zout
- 2 tl Mosterd
- 2 el Balsamicoazijn
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- NB. Let op je hebt 3 keer bleekselderij en 2 keer sla, peen en kaas nodig deze week!
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes ca. 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Warm ondertussen de soep rustig op in een steelpan.
- Was de sla. Snij de aangegeven hoeveelheid peen in kleine stukjes of halve maantjes. Neem het binnenste deel van de bleekselderij (het hart) en snij in plakjes. Doe alles in een slakom. Rasp de kaas.
- Maak nu de dressing. Maak een teentje knoflook schoon en doe die samen met de aangegeven hoeveelheid zout in een vijzel. Plet het zout stevig door de knoflook heen totdat je een knoflook-pureetje hebt. Klop daar eerst de mosterd doorheen, voeg dan de balsamicoazijn toe en meng als laatste de olie erdoor.
- Meng de dressing door de sla en serveer de soep met wat geraspte kaas.