Ribollita met boerenkool en ciabatta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Ciabatta
- 400 g Boerenkool
- 400 g Wortel
- 1 stuk(s) Uien
- 1 blikje(s) Tomatenblokjes
- 1 blikje(s) Witte bonen
- 1 tl Venkelzaad
In Huis
- 1 liter Kokend water
- 4 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 170-180 graden voor de ciabattas.
- Zet de waterkoker aan.
- Snij de wortels in kleine blokjes van 1 cm. Hak de knoflook fijn. Snipper de uien grof.
- Zet een soeppan op het vuur met 2 el olie. Fruit de ui en wortel tot ze een beetje zacht beginnen te worden. Doe dan de knoflook en het venkelzaad erbij en bak heel kort mee.
- Voeg het blik tomaten toe, breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten zachtjes sudderen met een deksel. Roer af en toe om.
- Voeg het kokend water en de blokjes groentebouillon toe en breng aan de kook.
- Doe dan de boerenkool erbij, breng weer aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken met deksel op de pan (zorg dat de boerenkool min of meer onder water staat).
- Bak de ciabattas af in ca. 10 minuten.
- Spoel de bonen in een vergiet en laat uitlekken.Kook ze de laatste 5 minuten mee met de soep.
- Check de soep. Als hij teveel is ingekookt kun je nog wat water toevoegen en als de boerenkool nog niet zacht en gaar is, moet hij nog even een paar minuutjes. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de ciabattas en een schaaltje olijfolie om in te dopen.
- <br>Tip: als je een 2p of 3p Krat hebt kun je er voor kiezen de soep toch voor 4 personen te maken. Lekker voor de volgende dag of om in te vriezen. Je hebt dan verhoudingsgewijs iets minder boerenkool en misschien iets minder wortel, maar de smaak zal nog steeds goed zijn!