Rendang stoofvlees van Cees de Bouter met rijst-linzenmix en geroerbakte amsoi (en aubergine als je iets meer tijd
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram linzen-rijst-kurkuma mix
- 800 gram rendang stoofvlees
- 1 aubergine
- 400 gram amsoi
In Huis
- olie, om te bakken
- 1 teentje knoflook
- scheutje sojasaus
Recept stappen
- Zet de linzen-rijst-kurkuma mix op in gezouten water, breng aan de kook en kook zachtjes in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de stoof zachtjes in een steelpan.
- Heb je iets meer tijd? Snij dan de aubergine in kleine blokjes. Bak in een wok in wat olie op hoog vuur. Spoel intussen de amsoi af, snij de stengels in stukjes en het blad in repen. Bak eerst de stelen mee met de aubergine. Snij intussen een knoflookje fijn. Voeg na een paar minuten knoflook en blad bij de rest en roerbak tot de amsoi is geslonken. Breng op smaak met peper en zout en evt, een scheutje sojasaus.
- Serveer de rijst en linzen met de stoof en de groenten.