Regenboogbowl met gegrilde bosui en pecannoten
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram dupuislinzen
- 4 stuks gekleurde bietjes
- 500 gram oranje bataat
- 200 gram boerenkool
- 60 gram pecannoten
- 3 stuks bosui
- 2 stronkje roodlof
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 80 ml water
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl zout
- 2 el (Dijon) mosterd
- 2 el balsamicoazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Zet de linzen ca. 2 cm onder water, voeg wat zout toe. Kook in ca. 30 minuten afgedekt gaar.
- Schil de bietjes en snij in dunne partjes. Meng met olie, een kneepje citroen, peper en zout en leg aan 1 kant van een met bakpapier beklede bakplaat (de bataat komt er nog naast). Schuif alvast in de oven.
- Schil en snij de bataat in plakjes van 0,5 cm. Meng met olie, peper en zout. Leg naast de bietjes op de bakplaat en bak nog ca. 20 minuten in de oven.
- Spoel de boerenkoolbladeren af en ris de bladeren van de stelen. Snij het blad in reepjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak even aan. Voeg het water toe. Dek af, laat zachtjes gaar stoven in ca. 10 minuten tot het water is verdampt en de boerenkool zacht is. Voeg wat peper en zout toe.
- Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij!). Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Snij de bosui (wit en groene deel) in stukken van 2 cm. Doe wat olie in de pan waar de pecannoten in zaten. Bak ca. 5 minuten tot ze beginnen te bruinen.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in ringen.
- Pers de knoflook in een kommetje en druk de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje goed doorheen. Voeg de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge toe. Breng op smaak met peper.
- Giet de linzen af als ze gaar zijn. Doe in een grote kom en meng de dressing erdoor.
- Meng de groenten uit de oven, boerenkool en als laatste de roodlof door de linzen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Garneer met de pecannoten en bosui en serveer.