Regenboog wortelstamp met koriander, rookworst en piccalilly
Rund, Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 g regenboogpeen
- 500 g aardappelen kruimig
- 2 stuk(s) uien
- 4 stuk(s) rookworst
In Huis
- naar smaak peper en zout
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 tl korianderpoeder
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak piccalilly
Recept stappen
- Borstel de wortels goed schoon onder koud stromend water en snijd in stukjes. Schil de aardappels en snijd in stukken. Snijd de uien in ringen.
- Verwarm ondertussen langzaam de worst door hem ca. 20 minuten met folie en al in heet water te leggen (water mag niet koken).
- Kook de aardappels met wat zout en het teentje knoflook gaar. Kook de worteltjes gaar. Giet beiden af en prak de aardappel en knoflook grof met een vork. Prak ook de worteltjes grof met een vork en meng, samen met het korianderpoeder, luchtig door de aardappeltjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien zachtjes aan tot deze lichtbruin worden.
- Verdeel de wortelstamp over 4 borden en druppel er wat olijfolie over.
- Schep de gebakken uien erover en serveer met de rookworstjes en de piccalilly.
- NB. Dit is geen hutspot. De aardappels en wortelstukken moeten nog goed te onderscheiden zijn en behoorlijk wat structuur hebben.