Reeworst met lauwwarme linzensalade
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 reeworsten
- 1 ui
- 250 gram pastinaak
- 250 gram berglinzen
- 2 bosjes raapstelen
In Huis
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 1 stuk(s) laurier
- 1 tl tijm
- 3 dl water
- 1 teentje knoflook voor dressing
- 1 tl zout
- 1 tl mosterd
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie voor de dressing
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water op het vuur en wel de reeworsten een half uur in bijna kokend water(zo worden de worsten gaar).
- Snipper de ui en hak de teen knoflook zeer fijn. Schil de pastinaak en snij in kleine stukjes.
- Doe wat olie in een soeppannetje met een dikke bodem en fruit de ui en de gehakte knoflook zachtjes 5 minuten totdat deze glazig is.
- Voeg de linzen, het laurierblad, de tijm en de pastinaak toe en schep om. Giet er het water bij en laat op laag vuur met de deksel op de pan ca. 40 minuten zachtjes koken. Let op dat het niet droog kookt. Check of de linzen goed gaar zijn. Laat anders nog even doorkoken.
- Maak in de tussentijd de vinaigrette. Knijp 1 teentje knoflook in kommetje of vijzel en meng/druk daar (met een lepel) 1 tl zout goed doorheen. Op deze manier komt de smaak van de knoflook goed naar voren. Klop er dan de mosterd door en klop vervolgens de azijn en de 3 el olie er door. Zet even weg.
- Bak als de linzen bijna gaar zijn de reeworstjes mooi bruin.
- Snij de worteltjes van de raapstelen en was ze schoon.
- Doe de warme linzen op een schaal en schep de dressing erdoor en dan de raapstelen. Ze zullen dan nog iets slinken.
- Serveer de linzensalade met de worstjes.
- Wijnsuggestie: Les Terrasses Saint Julien - Vignerons Catalans (Languedoc, Frankrijk), is een krachtige maar soepele wijn, rijk en heeft zachte tannines.