Reeworst met aardappelstoof, tijm, waterkers en bladselderij
Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 witte uien
- 1 el tijm
- 1 kilo aardappels
- 1 bosje waterkers
- 400 gram tomaten
- 4 reeworsten
In Huis
- 300 ml kokend water
- 2 klontjes boter
- olie om te bakken
- naar keuze dressing
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water erin. Snipper de ui en ris de tijm. Fruit in de boter en wat olie in een hapjespan.
- Schil intussen de aardappels en snij in middelgrote stukken. Leg de aardappels bij het ui-tijmmengsel. Voeg het kokend water en zout en peper naar smaak toe. Stoof de aardappels tot ze zacht zijn (zonder deksel!). Roer af en toe om.
- Was de waterkers en de tomaten. Snij de tomaten in 6 of 8 parten. Maak een dressing naar keuze (van bijv. olijfolie extra vierge en balsamicoazijn) en meng met de tomaten.
- Warm de worsten zachtjes op in wat olie in een koekenpan (ze zijn al gaar!) en bak vervolgens rondom bruin.
- Plet de aardappels als ze gaar zijn een beetje met de bolle kant van een lepel. Meng de waterkers door de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stoof met de worstjes en tomatensalade.