Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Red chard cannelloni

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 2 zakje(s) Red Chard

In Huis

  • 2 el Olijfolie
  • 1 stuk(s) Uien
  • 5 teentje(s) Knoflook
  • 500 g Ricotta
  • 350 g Parmezaanse kaas
  • 750 ml Tomatensaus
  • 12 stuk(s) Cannelloni
icon package

Recept stappen

  1. Kook de cannelloni of lasagne kort voor zodat ze soepel zijn, maar niet gaar.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de stelen van de red chard en hak in stukjes. Snijd het blad fijn.
  3. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak zachtjes tot hij glazig is in ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak kort zachtjes mee. 
  4. Voeg de stelen van de red chard toe en laat stoven met het deksel op de pan totdat ze zacht worden. Voeg dan het blad toe en kook kort tot het geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Doe in een grote schaal en laat afkoelen. 
  6. Meng met de ricotta en ¾ van de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schenk wat tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
  8. Vul de cannelloni met het ricottamengsel. Of rol wat van het mengsel in de lasagnevellen.
  9. Leg in de ovenschaal. (In het geval van lasagnavellen met de uiteinden naar beneden)
  10. Schenk de rest van de saus over de cannelloni. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  11. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak ca. 35 minuten in het midden van de oven. Haal het aluminiumfolie er af en laat nog 10 minuten bakken.