Ravioli van de Pastafabriek met verse ricotta, tomaat, basilicum en kappertjes
Vegetarisch, Kant en klaar van de Pastafabriek
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 rode tomaten
- 1 bakje kappertjes
- 750 gram ravioli kant en klaar
- 1 bakje ricotta
- 1 bosje basilicum
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- 8 el olie (om te bakken)
Recept stappen
- Snij twee tenen knoflook in dunne plakjes en hak de tomaten grof. Verwarm 6-8 el olie (om te bakken) op laag vuur in een steelpannetje en bak de knoflook 2 minuten heel zachtjes in de olie. Zorg dat ze niet gaat kleuren want dan wordt ze bitter! Neem de pan van het vuur en haal de knoflook en olie eruit met behulp van een schuimspaan. Voeg beide bij de tomaten samen met de kappertjes en zout en peper naar smaak en laat 15-20 minuten marineren.
- Breng ruim water aan de kook voor de ravioli en kook in 3-4 minuten gaar. Roer in de eerste minuut even rustig door, om te voorkomen dat de ravioli’s aan elkaar plakken. Giet af en meng voorzichtig met de ricotta, tomaatjes en basilicum.