Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ratatouille met zwarte olijven, overjarige geitenkaas en bulgur

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 21 ratatouille olijf overjarige kaas

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks courgette
  • 2 stuks puntpaprika
  • 600 gram tomaten
  • 240 gram bulgur
  • 100 gram overjarige geitenkaas
  • 100 gram verse zwarte olijven

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el provencaalse kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Snij de aubergine in stukjes en voeg bij de ui - bak op hoog vuur aan. Snij de courgette en de paprika in stukjes en voeg toe. Bak rustig verder terwijl je de tomaten snijdt.
  2. Voeg als alle groenten goed zijn aangebakken de tomaten toe samen met peper, zout en de Provencaalse kruiden.
  3. Dek af en laat 10 tot 15 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
  4. Maak de bulgur klaar. Doe 60 gram bulgur per persoon in een pan en doe er water bij tot circa 1 cm boven de bulgur. Kook in circa 12 minuten gaar, giet af, roer los met een vork en voeg olie en peper toe.
  5. Halveer de olijven. Meng de olijven door de ratatouille.
  6. Verwarm de grill van je oven voor.
  7. Vet een ovenschaal in. Verdeel de bulgur over de bodem. Schep de ratatouille over de bulgur en rasp vervolgens de overjarige geitenkaas erover. Zet de schaal in de oven en laat 5 minuten gratineren onder de grill.
  8. Serveer de ratatouille.