Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ratatouille met geitenkaas, gebakken aardappeltjes en pijnboompitjes

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Ratatouille met geitenkaas, gebakken aardappeltjes en pijnboompitjes | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Agria aardappelen
  • 2 stuks aubergine
  • 2 stuks rode paprika
  • 1 stuks gele paprika
  • 1 pakje verse geitenkaas

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el (rode) wijnazijn
  • 400 gram tomatenstukjes
  • 2 tl gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden)
  • 30 gram pijnboompitjes
  • 15 gram verse oregano
  • 80 ml olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een afdekbare wok en bak op middelhoog vuur, voeg zout toe. Snij de paprika's in dunne reepjes, bak even mee.
  4. Pers de knoflook erbij en blus af met de (rode) wijnazijn. Voeg de tomatenstukjes en gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) toe. Laat afgedekt ca. 15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout.
  5. Rooster de pijnboompitjes zachtjes in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij! Zonde als het aanbrandt).
  6. Maak de kruidenolie. Hak de oreganoblaadjes fijn en meng met de olijfolie extra vierge en wat peper en zout.
  7. Verdeel de verse geitenkaas over de ratatouille, garneer met de pijnboompitjes en besprenkel royaal met de kruidenolie. Serveer met de gebakken aardappeltjes.
  8. Je kunt de verse kruidenolie ook met tijm, rozemarijn, basilicum o.i.d maken. Maar net wat je hebt staan.