Ratatouille met gebakken geitenkaas en aardappeltjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Nicola aardappelen
- 1 stuks rode ui
- 1.5 stuks aubergine
- 2 stuks rode puntpaprika
- 1 stuks courgette
- 4 stuks geitenkaas
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl paprikapoeder
- 2 teen knoflook
- 3 el rode wijnazijn
- 2 el gedroogde tijm of Provençaalse kruiden
- 20 gram pijnboompitten
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was en snij de aardappelen in blokjes van 2 cm. Meng met olie, paprikapoeder, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Snij de rode ui in dunne ringen. Verhit olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit zachtjes met een snuf zout. Snij intussen de aubergine in kleine (!) blokjes van max 1 cm. Zet het vuur hoger en voeg toe samen met een flinke scheut olie. Snij de paprika's in dunne reepjes en de courgette in halve maantjes van ca 1 cm en voeg bij de aubergine. Voeg eventueel wat extra olie toe. Bak enkele minuten op middelhoog vuur tot de aubergine wat zachter begint te worden.
- Pers de knoflook erbij en blus af met de (rode) wijnazijn. Snij de tomaten in grove blokjes en roer samen met de gedroogde tijm (of Provençaalse kruiden) door de groenten.
- Laat afgedekt 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn (de aubergine moet echt zacht zijn!). Breng op smaak met peper en zout en eventueel een scheut olijfolie extra vierge.
- Rooster de pijnboompitjes zachtjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren (blijf erbij!). Haal uit de pan en zet apart.
- Snij de geitenkaas in plakjes van 1 cm. Verwarm olie in de koekenpan. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
- Garneer de ratatouille met de geitenkaas en de pijnboompitjes. Serveer met de gebakken aardappeltjes.