Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ras el hanoutkip met aardappeltjes en coeur de boeuf met spicy citrusvinaigrette

Kip

  • Totale tijd minuten
2024 33 WB kip aardappel coeur de boeuf tomaat spicy citrusvinaigrette 16079

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks limoen
  • 1200 gram Nicola aardappelen
  • 250 gram wortel
  • 4 stuks coeur de boeuf
  • 0.25 zakje rucola
  • 1 stuks sinaasappel
  • 0.5 stukje gember
  • 400 gram Ras el hanout kippendijstukjes
  • 1 stuks groene peper
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Rasp de citroen en limoen. Doe samen in een bakje. Pers het sap erbij. Hou apart.
  3. Was de aardappelen en wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citrushelften ertussen en bak 20-25 in de oven.
  4. Snij de tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg de rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover.
  5. Pers de sinaasappel. Meng (bij 2p) 2 el sinaasappelsap en alle citroen/limoensap (incl. rasp) in een bakje. Schil en rasp de gember, voeg toe. Meng alle citroen- en limoenrasp, de honing en olijfolie extra vierge erdoor en knijp de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.
  6. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  7. Snij de groene peper in dunne halve maantjes. Hak de peterselie fijn. Strooi over de tomaten en serveer met de aardappeltjes, wortel en kip.
  8. De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.