Ras el hanoutkip met aardappeltjes en coeur de boeuf met spicy citrusvinaigrette
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 1 stuks limoen
- 1200 gram Nicola aardappelen
- 250 gram wortel
- 4 stuks coeur de boeuf
- 0.25 zakje rucola
- 1 stuks sinaasappel
- 0.5 stukje gember
- 400 gram Ras el hanout kippendijstukjes
- 1 stuks groene peper
- 1 bosje peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 tl honing
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rasp de citroen en limoen. Doe samen in een bakje. Pers het sap erbij. Hou apart.
- Was de aardappelen en wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm (wortel iets kleiner dan de aardappel). Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de citrushelften ertussen en bak 20-25 in de oven.
- Snij de tomaten in dunne plakjes (zie tip). Leg de rucola op een grote schaal en verdeel de tomaat erover.
- Pers de sinaasappel. Meng (bij 2p) 2 el sinaasappelsap en alle citroen/limoensap (incl. rasp) in een bakje. Schil en rasp de gember, voeg toe. Meng alle citroen- en limoenrasp, de honing en olijfolie extra vierge erdoor en knijp de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk over de plakjes tomaat.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip rondom in ca. 10 minuten bruin en gaar.
- Snij de groene peper in dunne halve maantjes. Hak de peterselie fijn. Strooi over de tomaten en serveer met de aardappeltjes, wortel en kip.
- De tomaten zijn niet allemaal even groot. 175 à 200 gram tomaat per persoon vonden wij genoeg. Heb je meer? Bewaar deze dan voor een andere dag.