Ras el hanout kipnuggets met geroosterde bloemkool met yoghurtsaus en couscous met verse kruiden
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 el citroensap
- 200 ml yoghurt
- 240 gram couscous
- 400 gram kippedijenvlees ras el hanout gekruid
- 1 stuks rode ui
- 200 gram koolrabi
- 1 stuks courgette
- 3 el dragonblaadjes
- 3 el dille
- 3 el peterselie
In Huis
- 3 tl komijnpoeder
- olie om te bakken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl honing
- 3 el bloem
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Leg in een ovenschaal. Meng met het komijnpoeder, olijfolie, peper en zout. Bak ca. 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Pers de citroen. Maak een sausje van het citroensap, yoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Strooi de bloem op een groot bord en wentel de gekruide kip erdoor zodat alle stukjes bedekt zijn (het vlees is al gezouten). Verhit olie in een pan en braad de kip kort rondom aan (het hoeft nog niet gaar). Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, doe in een ovenschaaltje en schuif nog 5-10 min bij de bloemkool in de oven.
- Snipper de ui. Bak in de koekenpan (waar net de kip in heeft gezeten) in wat olie. Snij de koolrabi en courgette in blokjes van max 1 cm. Voeg bij de ui als hij glazig is. Bak ca. 5 minuten mee.
- Hak de verse kruiden fijn. Voeg met een goede scheut olijfolie extra vierge bij de gare couscous. Meng ook de ui, koolrabi en courgette erdoor. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de ras el hanout kipnuggets, geroosterde bloemkool en het yoghurtsausje.
- Goed te weten: het vlees is gekruid met ras el hanout en zout.
- Je kunt de kleinere bladstengels van de bloemkool ook meebakken in de oven!