Ras el hanout kipnuggets met couscous salade en geroosterde aubergine en bloemkool
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 400 gram bloemkool
- 1 tl geriste tijm
- 480 gram kippendijenvlees
- 2 el fijngehakte koriander
- 2 el fijngehakte munt
- 150 gram yoghurt
- 1 venkel
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 2.5 tl ras el hanout kruiden
- olijfolie om te marineren
- 3 el bloem
- 240 gram couscous
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het kippendijenvlees in stukjes en marineer met de ras el hanout kruiden en een flinke scheut olijfolie. Zet opzij.
- Halveer de aubergines in de lengte en snij de binnenkant kruislings in zonder door het schilletje heen te gaan. Snij de bloemkool in middelgrote roosjes en de stronk in stukjes. Leg de aubergines en de bloemkool op een met bakpapier bekleedde plaat. Besprenkel ruim met olijfolie, peper, zout en de geriste tijm. Schuif in de oven en bak circa 30 minuten.
- Strooi de bloem op een groot bord en wentel de gemarineerde kip erdoor zodat alle stukjes bedekt zijn. Verhit olie in een pan en braad de kip kort rondom aan.
- Haal de kip met een schuimspaan uit de pan, spreid uit over een bakplaat en schuif nog ca. 10 min bij de groenten in de oven.
- Zet de waterkoker aan voor de couscous. Doe 60 gram couscous pp met 60 ml kokend water pp in een kom. Dek af en laat ca. 5 minuten staan totdat het water goed is opgenomen.
- Hak de koriander en munt fijn. Voeg ongeveer 1/3 toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. De rest is voor de couscous.
- Snij de venkel in hele kleine stukjes.
- Roer de couscous los met een vork en voeg de venkel, munt, koriander, peper, zout, olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) naar smaak toe.
- Serveer de kip met de aubergine, bloemkool, couscous en het yoghurtsausje.
- Zelf ras el hanout maken? Zo maken wij het (voor 4p): 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl gember, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl chilipoeder.