Ras el hanout kip met parelcouscous, geroosterde groenten en munt-yoghurtsaus
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram bietjes
- 3 el sjalot
- 500 gram spruiten
- 300 gram parelcouscous
- 2 el muntblaadjes
- 150 gram yoghurt
- 400 gram kippendijstukjes ras el hanout gekruid
- 1 bosje koriander
In Huis
- olie om te bakken
- 1 kneep citroensap
- 2 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bietjes en snij in blokjes van max 1 cm. Meng in een kom met olijfolie, een kneep citroensap, peper en zout. Spreid uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Schuif vast in de oven.
- Zet een pan gezouten water op voor de parelcouscous.
- Snipper de sjalot en meng met de azijn.
- Maak de spruitjes schoon en halveer. Hak de knoflook fijn. Meng met olijfolie, peper en zout. Leg de spruitjes naast de bietjes. Bak nog 15-20 minuten in de oven.
- Kook de parelcouscous in 8-10 minuten gaar. Giet af.
- Hak de blaadjes munt fijn. Meng met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de kip in 9-10 minuten gaar.
- Hak de koriander fijn. Meng met de parelcouscous, sjalot (incl. azijn) en een scheut olijfolie extra vierge. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Haal de groentes uit de oven en meng door de parelcouscous. Serveer met de kippendij en yoghurtsaus.