Ras el Hanout kip met couscous, paksoi, regenboogpeen en korianderyoghurt
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram regenboogpeen
- 1 stuks venkel
- 2 el koriander
- 150 gram yoghurt Griekse stijl
- 400 gram Ras el Hanout kippendij
- 1 zakje paksoi
In Huis
- olie om te bakken
- scheutje olijfolie extra vierge
- 250 gram couscous
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet alvast in de oven.
- Snij de venkel in dunne plakjes. Meng met olie, peper en zout en leg naast de peen. Bak nog ca. 20 minuten tot de peen en venkel gaar zijn.
- Hak de koriander fijn. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de kip op hoog vuur in wat olie in ca. 8 minuten bruin en gaar.
- Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in stroken. Bak op het laatst even mee met de kip tot het is geslonken.
- Roer de couscous los met een vork en meng de amsoi en het vet van de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de peen en venkel uit de oven, korianderyoghurt en de kip.