Ramen met rundergehakt, een eitje, paksoi en paddenstoelen
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram udon noodles
- 4 stuks eieren
- 1 stuks sjalot
- 2 el gember
- 2 blokje misobouillon
- 400 gram rundergehakt Japans gekruid
- 500 gram oesterzwam en kastanjechampignons
- 200 gram rettich
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 2 stengel bosui
- 1 zakje flowersprouts
In Huis
- (plantaardige) olie om te bakken
- 1200 ml water
- 1 teen knoflook
- scheutje chiliolie of sesamolie (optioneel)
Recept stappen
- Breng in een grote pan voldoende water aan de kook. Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Zet een timer op 7 minuten en kook de eitjes de laatste 7 minuten mee. Spoel de noedels goed af met koud water en laat de eitjes goed schrikken.
- Snipper de sjalot. Schil de gember en rasp fijn. Verhit een scheut (plantaardige) olie in een soeppan of pan met dikke bodem en fruit de sjalot en gember aan. Schenk de aangegeven hoeveelheid water erover en verkruimel de misobouillonblokjes erboven. Breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak het gehakt (is al gekruid en gezouten!) in ca. 5 minuten rul. Schep uit de pan en hou warm in een afgedekt kommetje.
- Snij de paddenstoelen grof. Verwarm nog een scheut olie in dezelfde pan als het gehakt en bak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak de knoflook fijn. Draai het vuur zacht als de paddenstoelen bruin en beetgaar zijn. Voeg de knoflook toe en schud een paar keer om. Draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij de paksoi grof. Snij de bosui (ook het donkergroene) in ringetjes. Pel de eitjes en halveer.
- Was de flowersprouts en snij eventueel een klein stukje van het kontje af. Kook 4 minuten mee in de bouillon, vlak voordat je aan tafel gaat. Heb je tijd en zin? Snij dan wat spitskool in sliertjes (bijv. 200 gram) en kook ook een paar minuten mee.
- Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels, rettich en paksoi. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak gehakt, paddenstoelen en ei erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui.
- Breng eventueel zelf op smaak met chili olie of sesamolie als je dat hebt of nog een scheutje sojasaus.