Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Ramen met paddenstoelen, paksoi, rettich en zijden tofu

Vegan

  • Totale tijd minuten
Ramen met paddenstoelen, paksoi, rettich en zijden tofu | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zijden tofu
  • 250 gram Udon noedels
  • 1 stuks sjalot
  • 2 el gember
  • 400 gram oesterzwammen & kastanjechampignons
  • 250 gram rettich
  • 1 stuks paskoi
  • 2 stuks bosui

In Huis

  • 4 el sojasaus
  • olie om te bakken
  • 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 1500 ml water
  • 1 teen(tje) knoflook
  • mespuntje chilivlokjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Brokkel de tofu in een bakje en doe de sojasaus erbij. Meng goed en laat marineren tot gebruik.
  2. Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Gebruik warm of kokend water, dat gaat sneller. Kook de noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
  3. Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
  4. Verwarm olie in een soeppan. Snij de sjalot in dunne halve ringen en fruit zachtjes. Schil en snij de gember in dunne staafjes, bak even mee. Verkruimel de bouillon erboven en schenk de aangegeven hoeveelheid water erover. Dek af, breng aan de kook, draai daarna het vuur laag.
  5. Snij de paddenstoelen grof. Verwarm olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 5 minuten. Hak de knoflook fijn, voeg op het laatst toe. Schud een paar keer om, draai het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.
  6. Schil de rettich en snij in dunne halve maantjes. Snij de paksoi grof. Snij de bosui (ook het donkergroene) in ringetjes.
  7. Zorg dat de bouillon goed heet is! Maak voor elk een grote kom klaar met daarin noedels, tofu, rettich en paksoi. Schenk de hete bouillon erover. Laat iedereen naar smaak paddenstoelen erbij nemen. Garneer met lekker veel bosui en eventueel een mespuntje chilivlokjes.
  8. breng eventueel zelf op smaak met chili- of sesamolie als je dat hebt of een scheutje sojasaus.