Ragù van pulled beef met volkoren pasta, raapsteel, venkelsalade met kaas
Rund
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram wortel
- 1 bakje specerijen ragù
- 200 gram tomatenpuree
- 300 gram pulled beef
- 300 gram fusilli volkoren
- 1 stuks venkel
- 1.5 stengel lente-ui
- 1 bosje raapsteel
- 60 gram Âlde Fryske kaas
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- mespuntje chilivlokken
- 2 el balsamicoazijn
- 0.5 blokje (voor 500 ml) (runder) bouillon
- 250 ml water
- 2 tl (Dijon) mosterd
- 2 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- klontje boter
Recept stappen
- Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta. Snipper de ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui. Schil de wortel, snij in dunne halve of kwart maantjes. Bak een paar minuten mee.
- Hak de knoflook fijn en bak samen met de ragùspecerijen een minuutje mee. Voeg eventueel een mespuntje chilivlokjes toe. Maak ruimte vrij in de pan en bak de tomatenpuree een minuutje mee, zodat het zuurtje eraf gaat.
- Pluk de pulled beef los en voeg toe. Blus af met de balsamicoazijn (zie tip), verkruimel het bouillonblokje erbij en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen terwijl je verder gaat met de rest.
- Kook de pasta in 9-11 minuten al dente (bewaar wat kookvocht bij het afgieten!). NB. Je hebt meer pasta gekregen, kook alles als je veel trek hebt.
- Maak in een slakom een vinaigrette van de mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij de venkel in dunne plakjes en schep door de vinaigrette. Snij de lente-ui in ringetjes, bewaar eventueel wat voor garnering en voeg de rest bij de venkel.
- Was de raapsteel. Verwijder de worteltjes (niet de steeltjes) en hak grof. Schep door de ragù en laat slinken. Roer een klontje boter door de ragù. Voeg indien nodig nog wat pastakookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat nog even staan.
- Rasp met een fijn rasp de kaas over de venkelsalade en bestrooi met zwarte peper. Serveer de venkelsalade met de pasta en ragù en garneer met de rest van de lente-ui.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit (bij 2p): 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 1tl tijm, 0,5 tl venkelzaad, 0,5tl rozemarijn. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
- Tip: heb je nog een bodempje rode wijn staan? Ook lekker!