Radicchio met orecchiette
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Red Sun sjalot
- 6 takje(s) Tijm
- 1 krop(pen) Radicchio
- 200 g Buche fraiche geitenkaas
In Huis
- 400 g Orecchiette
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Gedroogde rode peper
- 200 g Shiitake
- 200 ml Witte wijn
- 3 el Fijngehakte bladpeterselie
- 1 tl Citroenrasp
- 3 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Kook de orecchiette gaar volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en hou warm tot gebruik.
- 2. Bereid de radicchio terwijl de orecchiette kookt. Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de sjalotjes samen met de rode peper zachtjes aan totdat de sjalotjes zacht beginnen te worden. Voeg de shiitake toe en bak ca. 5 minuten mee tot zacht. Schenk de witte wijn erbij en kook 2-3 minuten tot 3/4 in. Haal van het vuur.
- 3. Voeg tijm, peterselie, citroenrasp en- sap, en radicchio toe. Schep om totdat de radicchio begint te slinken. Schep de pasta erdoor. Breng op smaak met peper en zout en strooi er wat geitenkaas over. Serveer lauwwarm.