Rabarber met yoghurt en meringuekruimels
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g rabarber
- 1000 ml yoghurt
In Huis
- 150 g suiker
- 100 ml water
- 4 stuk(s) meringues
- 4 stuk(s) cantuccini koekje
Recept stappen
- Verwijder eventueel blad en steelaanzet van de rabarber. Was en snijd in stukken van 2 cm.
- Doe in een pan met het water. Breng aan de kook en kook tot de rabarber helemaal zacht (ca. 15 minuten) is en het vocht ingekookt is. Je kunt te veel vocht ook binden met 1 eetlepel maizena die je losroert en 0.5 eetlepel water.Breng op smaak met suiker en laat helemaal afkoelen.
- Doe wat yoghurt in vier glazen. Schep wat van de rabarber erover. Verkruimel er wat meringue over. Maak zo meerdere laagjes. Bestrooi op het laatst met de verkruimelde cantuccine koekjes.