Rabarber-appel compote met vanillehangop
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 liter yoghurt
- 1 kilo rabarber
- 2 stuk(s) appels
In Huis
- 1 zakje(s) vanillesuiker
- 100 g suiker
Recept stappen
- Vermeng de yoghurt met de vanillesuiker. Leg een natte passeerdoek in een zeef en doe hier de yoghurt in Laat het geheel +/- 12 uur uithangen boven een kom of pan in de ijskast. (kan ook zonder vanille). Haal daarna de hangop uit de doek en doe in een kom.
- Doe 350 ml water in een grote pan en meng met de suiker. Laat zachtjes aan de kook komen terwijl je blijft roeren. Roer tot de suiker is opgelost. Snij de rabarber in sukjes van ca 2 cm, en snij de appel in gelijke blokjes. Doe de rabarber en appel bij de suiker en breng aan de kook. Kook zachtjes 5 minuten of tot de rabarber gaar is. Haal van het vuur en laat langzaam afkoelen. Roer af en toe. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Dien de hangop op met de rabarber-appelcompote.
- <br>Let op: de hangop moet een hele nacht hangen! Als je hier geen tijd voor hebt is de compote ook heel lekker met gewoon de boerenyoghurt. <br>Tip: je kan er ook verkruimeldemeringues over strooien voor de feestelijkheid.