Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Raapsteelstamppot met chips van wortelpeterselie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 0.8 kilo kruimige aardappels
  • 2 bosjes raapstelen
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 50 ml crème fraîche

In Huis

  • zonnebloemolie (om te frituren)
  • 2 el maizena
  • 1 el custardpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gram boter
  • 50 ml melk (warm)
  • 2 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Schil de aardappels. Was de raapsteeltjes, verwijder de worteltjes en hak ze grof. Kook de aardappels met de knoflook gaar in water met wat zout.
  2. Maak terwijl de aardappels koken, de chips. Was en schil de wortelpeterselie en snij er in de lengte chips van m.b.v. een dunschiller.
  3. Verhit de olie tot 180 °C. Meng maïzena en custardpoeder. Bestrooi de chips mbv een zeefje met het mengsel en frituur goudgeel in de hete olie. Laat de chips uitlekken op keukenpapier en bestrooi als ze nog warm zijn met zeezout.
  4. Stamp de aardappels en knoflook fijn met een stamper. Voeg eerst de boter toe, dan de crème fraîche en beetje bij beetje de melk totdat je een mooie smeuïge puree hebt. Voeg dan citroensap naar smaak, peper en zout toe en roer even goed door. Warm vlak voor het opdienen nog even door en roer er dan pas de raapstelen doorheen met een houten lepel. Serveer met de chips.
  5. De chips zijn ook lekker met een zelfgemaakte aïoli. Knijp 4 teentjes knoflook uit boven de 150g mayonaise, voeg wat citroensap naar smaak toe en roer goed door.