Raapsteel frittata met venkel-meiraapsalade en kaas-uienbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 gram meiraap
- 1 venkel
- 1 el sinaasappelrasp
- 2 el sinaasappelsap
- 2 bosjes raapstelen
- 8 eieren
- 80 gram Kinderdijker belegen
- 3 el peterselie
- 1 landbol meerzaden
In Huis
- 3 el witte wijnazijn
- 6 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- 2 teentjes knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden voor het brood.
- Schil de meiraap. Verwijder het loof en het hart van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes (gebruik evt. een mandoline).
- Was de sinaasappel. Halveer en snij in dunne plakjes. Maak de vinaigrette van de witte wijnazijn, 2 el olie (bij 4p), sinaasappelrasp en sap, mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg bij de venkel en meiraap, hussel goed en zet even weg.
- Verwijder de wortels, maar niet de steeltjes, van de raapsteel en was goed met behulp van een slacentrifuge. Halveer ze en laat slinken met aanhangend vocht in een andere koekenpan.
- Kluts intussen de eieren in een kom en klop los met zout en peper. Rasp de kaas en voeg toe. Meng de raapstelen erdoor.
- Verwarm olie in een (ovenvaste) koekenpan. Voeg het eimengsel toe en bak de frittata aan op hoog vuur voor 3 minuten.
- Hak de peterselie en meng door de rest van de olijfolie (4 el bij 4p). Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en zout. Leg de bol op aluminiumfolie en vouw hiervan een bakje tegen het lekken. Snij verticaal en horizontaal het brood in plakken, maar zorg dat je niet tot de bodem snijdt, zodat je een geruit patroon krijgt. Vul de inkepingen met de kruidenolie. Bak het met de folie eronder in de oven gedurende 15 minuten af.
- Zet de frittata naast het brood in de oven en gaar 10 minuten mee. Let wel op: de meeste koekenpannen kunnen in de oven, maar check dit wel even ;)
- Serveer de frittata met het knoflookbrood en de salade.