Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Quinoasalade met edamame bonen, munt, feta en zonnebloem-citroen-knoflookcrunch

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Quinoasalade met verse tuinbonen courgette komkommer munt feta en zonnebloem citroen knoflookcrunch | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram quinoa
  • 1000 gram tuinbonen
  • 60 gram zonnebloempitten
  • 1.5 stuks courgette
  • 1 stuks komkommer
  • 10 gram munt
  • 75 gram rucola
  • 1 stuks citroen
  • 100 gram (vegan) feta

In Huis

  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl komijnzaad (optioneel)
  • 1 teen knoflook
  • olie om te bakken
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Doe de quinoa in kleine afdekbare soeppan en voeg flink koud water toe. Was de quinoa door te roeren met je hand. Giet het meeste water voorzichtig af (de quinoa zal onderin de pan blijven liggen). Herhaal dit voor de zekerheid 2 of 3 keer om bitterheid te voorkomen. Zet de quinoa ca. 2 cm onder water met het bouillonblokje, kerriepoeder en komijnzaadjes (als je dat in huis hebt). Breng aan de kook en laat in ca. 10 minuten gaar koken. (De quinoa is gaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en ze eruit zien als c-tjes.) Giet af en hou warm.
  2. Zet een laagje water op. Dop de tuinbonen en voeg toe als het water kookt. Kook gaar in 8-10 minuten. Giet en spoel koud af (kook niet te ver door, ze dienen beetgaar te zijn!).
  3. Maak de crunch. Rooster de zonnebloempitten zachtjes in een droge koekenpan tot de pitten kleuren. Hak de knoflook fijn. Voeg een drupje olie en de knoflook toe. Fruit 30 seconden mee en haal de pan van het vuur. Laat een beetje afkoelen.
  4. Snij de courgette in kleine blokjes van 1 cm. Bak in wat olie in een koekenpan een ca. 5 minuten op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren, maar nog wel stevig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Was of schil de komkommer, snij in kleine blokjes. Hak de muntblaadjes fijn. Hak de rucola grof.
  6. Rasp de citroen. Meng door de crunch en breng op smaak met een beetje zout.
  7. Meng de afgegoten quinoa met de courgette, tuinbonen, komkommer en munt. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  8. Schep op het laatst de rucola voorzichtig door de quinoasalade. Brokkel de (vegan) feta erover. Bestrooi met de zonnebloem-citroen-knoflookcrunch.