Quinoa salade met winterpostelein, paddenstoelen, hazelnoten en yoghurtdressing
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 75 gram quinoa
- 1 sjalot
- 2 doosjes gemengde paddenstoelen
- 100 gram winterpostelein
- 1 takje munt
- 12 cherrytomaatjes
- 150 ml yoghurt
- 2 handjes hazelnoten
- 20 gram Parmezaanse kaas
In Huis
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- olijfolie (om te bakken)
- 2 zakjes gemengde sla
- 1 tl mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
Recept stappen
- Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Giet af door een zeef en spoel met koud water. Laat goed uitlekken.
- Snipper de sjalot. Verhit de olie in grote koekenpan en bak hierin de sjalot 5 minuten zachtjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. Bak totdat de paddenstoelen hun vocht beginnen te verliezen en bestrooi ze dan met zout en peper.
- Bak door totdat de paddenstoelen bruine randjes krijgen. Schep de paddenstoelen op een bord.
- Meng de postelein met de gemengde sla.
- Haal de blaadjes van de munt en scheur in stukken. Meng door de sla.
- Halveer de cherrytomaatjes en meng door de sla.
- Schep als laatste de afgekoelde quinoa erdoor.
- Maak de dressing: meng de yoghurt, de mosterd, de knoflook, het citroensap en de citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de helft van de dressing door de sla. Verdeel de paddenstoelen over de sla. Bestrooi met de hazelnoten en flinters Parmezaanse kaas.
- Serveer de rest van de dressing er apart bij.