Quinoa met rode bieten-kruidendressing, appel, witlof, kokosyoghurt, amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 240 gram quinoa
- 1.5 pot gekookte rode bietenplakjes
- 30 gram dille, koriander en peterselie
- 50 gram amandelschaafsel
- 2 stronk witlof
- 2 stuks appel
- naar smaak granaatappel
- 1 bakje Coco Greek style yoghurt
In Huis
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl zout
- 1 el mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Kook de quinoa gaar in ca. 10 minuten (het is gaar als je kleine c-tjes los ziet laten).
- Giet het sap uit de pot(ten) rode bieten in een mengbeker. Pureer samen met ongeveer de helft(!) van de rode bietenplakjes.
- Snij de andere helft van de bietenplakjes grof en doe vast in een schaal.
- Pers een knoflookteen(tje) in een kommetje. Druk het zout erdoorheen. Klop de mosterd, azijn en olijfolie extra vierge erbij en roer door de gepureerde bietjes. Hak de verse kruiden fijn. Meng 3/4e bij de bietendressing en hou de rest achter voor garnering.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig. Snij de witlof in ringen en de appel in stukjes.
- Rol de granaatappel stevig over het aanrecht. Halveer en schud en lepel de pitjes eruit boven schaal. Vis eventueel meegekomen witte stukjes eruit, die zijn niet lekker.
- Giet de quinoa af. Meng de quinoa met de gepureerde bietjes en de achtergehouden bietenstukjes. Schep in de schaal de appel en witlof er voorzichtig doorheen.
- Maak de vegan yoghurt aan met wat olie, zout en peper. Garneer het gerecht op het bord met een paar schepjes kokosyoghurt, de achtergehouden verse kruiden, het amandelschaafsel en granaatappelpitjes naar smaak.