Quinoa met rode bieten-kruidendressing, appel, witlof, Hollandse geitenkaas en amandelschaafsel
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 300 gram quinoa
- 510 gram bietjes gegaard
- 0.5 bosje dille
- 50 gram amandelschaafsel
- 2 struikje witlof
- 2 stuks appel
- 100 gram geitenkaas oud
In Huis
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl zout
- 1 el Dijon mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet het sap uit de pot(ten) rode bieten in een mengbeker. Pureer samen met ongeveer de helft(!) van de rode bietenplakjes. Snij de andere helft van de bietenplakjes grof en doe vast in een schaal.
- Pers een knoflookteen(tje) in een kommetje (let op! verwijder als dat er zit eerst het groene loofje of neem, liever nog, een versere teen knoflook). Druk het zout door de knoflook. Klop de mosterd, azijn en olijfolie extra vierge erbij en roer door de gepureerde bietjes.
- Hak de dille fijn. Meng 3/4e bij de bietendressing en hou de rest achter voor garnering.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Snij de witlof in ringen en de appel in stukjes. Maak met een dunschiller krullen geitenkaas (of verkruimel grof).
- Giet de quinoa af. Meng de quinoa met de gepureerde bietjes en de achtergehouden bietenstukjes in een schaal. Schep de appel en witlof er voorzichtig doorheen.
- Garneer het geheel met de achtergehouden dille, de geitenkaas en het amandelschaafsel.