Quinoa met rode bieten-kruidendressing, appel, witlof, Hollandse geitenkaas en amandelschaafsel
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram quinoa
- 1.5 pot gekookte rode bietenplakjes
- 30 gram dille en koriander
- 50 gram amandelschaafsel
- 2 stronk witlof
- 2 stuks appel
- 100 gram geitenkaas oud
In Huis
- 1 teen(tje) knoflook
- 0.5 tl zout
- 1 el mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Spoel de quinoa goed af en kook gaar in ca. 10 minuten (het is gaar als je kleine c-tjes los ziet laten).
- Giet het sap uit de pot(ten) rode bieten in een mengbeker. Pureer samen met ongeveer de helft(!) van de rode bietenplakjes.
- Snij de andere helft van de bietenplakjes grof en doe vast in een schaal.
- Pers een knoflookteen(tje) in een kommetje. Druk het zout erdoorheen. Klop de mosterd, azijn en olijfolie extra vierge erbij en roer door de gepureerde bietjes. Hak de verse kruiden fijn. Meng 3/4e bij de bietendressing en hou de rest achter voor garnering.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig. Snij de witlof in ringen en de appel in stukjes.
- Maak met een dunschiller krullen geitenkaas (of kruimel grof).
- Giet de quinoa af. Meng de quinoa met de gepureerde bietjes en de achtergehouden bietenstukjes. Schep in de schaal de appel en witlof er voorzichtig doorheen.
- Garneer met de achtergehouden verse kruiden, de geitenkaas en het amandelschaafsel.