Quinoa met paprika en rucola met gegrilde groene asperges en kruidige eitjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 6 stuk(s) Eieren
- 300 g Quinoa
- 1 stuk(s) Ui
- 1 bakje(s) Specerijenmengsel
- 600 g Groene asperges
- 1 zakje(s) Rucola
- 2 stuk(s) Puntpaprika
In Huis
- 600 ml Water
- 1 teentje(s) Knoflook
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olie
Recept stappen
- In het bakje specerijen zit 1 tl kurkuma en 1 tl komijn.
- 1. Zet een pan water op voor de eieren en breng in een andere pan 75 gram quinoa pp in 150 ml water pp aan de kook. Laat de quinoa in ca 12 minuten gaarkoken, de quinoa is klaar als de kiempjes een beetje los gaan zitten en eruit zien als c-tjes.
- 2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in wat olie in een wok, voeg dan de kurkuma en komijn (specerijenbakje) toe en wat zout en peper. Roer even om en voeg 2 dl water toe. Laat zachtjes pruttelen en wat inkoken.
- 3. Kook de eitjes hard in 8 minuten.
- 4. Haal het onderste deel van de groene asperges (circa 2 a 3 cm). Doe ze in een kom of schaal met een scheutje olijfolie en hussel goed om. Verwarm de grillpan en grill daarin de asperges gaar. Keer na circa 5 minuten. In totaal hebben ze 10-15 minuten nodig - hangt ook af van hoe knapperig je ze wil hebben. Breng op smaak met peper en zout. NB. Heb je geen tijd om de asperges te grillen, kook ze dan gaar in ca. 8 minuten.
- 5. Pel de eieren. Halveer ze en leg met de snijkant naar beneden in de saus. Laat circa 10 minuutjes zachtjes mee pruttelen.
- 6. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Snij de paprika in kleine stukjes. H aal de eitjes uit de saus en leg op een mooi bordje. Roer nu de saus samen met de paprika door de quinoa, samen met nog wat peper en zout naar smaak.
- 7. Laat iedereen op zijn bord rucola naar smaak door de quinoa mengen en serveer met de eitjes en de gegrilde (of gekookte) asperges.
- <br>Let op: je hebt meerdere keren rucola nodig deze week!