Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Quinoa met kokosmelk, geroosterde bloemkool, spinazie, pijnboompitten en Thaise basilicum

Vegan

  • Totale tijd minuten
Quinoa met kokosmelk geroosterde bloemkool spinazie pijnboompitten en Thaise basilicum | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 300 gram quinoa
  • 400 ml kokosmelk
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 stuks bosui
  • 1 plantje Thaise basilicum
  • 2 stuks roodlof
  • 200 gram spinazie

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • 4 el olijfolie (voor de bloemkool)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 200 ml water (voor de quinoa)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl kerriepoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in plakken van 1,5 cm. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Pers de knoflook in een kommetje en meng de olijfolie, komijnpoeder, zout en peper erdoor. Besprenkel de bloemkool ermee. Bak 15-20 minuten in de oven.
  4. Rooster de quinoa in een droge koekenpan al omschuddend circa 4-5 minuten. Doe over in een kookpan, voeg kokosmelk en het water toe en kook in 15 minuten afgedekt gaar. Als het te vroeg droogkookt, voeg dan wat kokend water toe.
  5. Meng de olijfolie extra vierge, sojasaus, citroensap, witte wijnazijn en kerriepoeder door elkaar.
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op zacht vuur. Blijf erbij, het kan snel gaan! Snij de bosui fijn en de Thaise basilicum grof. Verwijder indien gewenst het hart van de roodlof en snij in ringetjes.
  7. Voeg de spinazie en bosui bij de warme quinoa samen met de dressing en schep een minuutje om zodat de spinazie slinkt.
  8. Haal van het vuur en roer de roodlof en basilicum erdoor. Proef of je nog wat extra azijn of citroensap, peper en zout wil toevoegen.
  9. Serveer de quinoa met de geroosterde bloemkool en garneer met de pijnboompitten.