Quinoa-broccoli salade
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g broccoli
- 3 takje(s) munt
- 2 stuk(s) tomaten
- 1 stuk(s) lente-ui
In Huis
- 1 stuk(s) uien
- 200 g quinoa
- 1 tl garam masala
- besprenkelen maizena
- 1 bakje(s) olie
- 3 el citroensap
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de ui in ringen.
- Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen.
- Kook de broccoliroosjes beetgaar in water met wat zout. Laat uitlekken. Bestrooi met de garam massala.
- Bestrooi de ui met wat maizena m.b.v. een zeefje en bak hem knapperig en bruin in een laagje plantaardige olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snij de munt fijn, de tomaten in stukjes en de lente-ui in halve ringetjes
- Maak de quinoasalade af. Meng de quinoa met de tomaat, lente-ui, munt en gekruide broccoli.
- Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie, peper en zout en schep door de salade. Schep de quinoasalade op de schaal en bestrooi met de gebakken ui.
- Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
- <br>Tip: lekker met worstjes (vleesvervanger)