Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Quinoa-broccoli salade

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
De_Krat_20181129-10842-Vega-Gemak

Ingrediënten

In de box

  • 300 g broccoli
  • 3 takje(s) munt
  • 2 stuk(s) tomaten
  • 1 stuk(s) lente-ui

In Huis

  • 1 stuk(s) uien
  • 200 g quinoa
  • 1 tl garam masala
  • besprenkelen maizena
  • 1 bakje(s) olie
  • 3 el citroensap
  • 6 el olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de broccoli in kleine roosjes en de ui in ringen.
  2. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen.
  3. Kook de broccoliroosjes beetgaar in water met wat zout. Laat uitlekken. Bestrooi met de garam massala.
  4. Bestrooi de ui met wat maizena m.b.v. een zeefje en bak hem knapperig en bruin in een laagje plantaardige olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snij de munt fijn, de tomaten in stukjes en de lente-ui in halve ringetjes
  6. Maak de quinoasalade af. Meng de quinoa met de tomaat, lente-ui, munt en gekruide broccoli.
  7. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie, peper en zout en schep door de salade. Schep de quinoasalade op de schaal en bestrooi met de gebakken ui.
  8. Wijnsuggestie:Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)
  9. <br>Tip: lekker met worstjes (vleesvervanger)